Over Naomi

Yoga heeft mij op veel momenten in mijn leven geholpen

Als puber kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Na een paar lessen stopte ik, omdat ik mij niet op mijn gemak voelde tussen al die “oude mensen'” (toen waren er nog geen speciale tieneryogalessen). Rond mijn 30ste kreeg ik een heftige burn-out en een depressie. Doordat ik weer yoga ging beoefenen, heb ik mezelf zowel mentaal als fysiek kunnen herpakken. Ook tijdens mijn gecompliceerde zwangerschap en na mijn bevalling hielp yoga mij de draad weer op te pakken.

En yoga heeft mij ook als HSP’er geholpen. Als kind voelde ik mij vaak anders en had ik heel veel hoofdpijn. Pas toen ik 20 jaar was vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik kwam erachter dat ik zeer hoog gevoelig was. Door yoga vond ik de stilte en rust in mezelf. En ik leerde om gaan met alle prikkels, drukte en verwachtingen van de maatschappij.

Van mijzelf houden en accepteren wie ik ben en dat ik anders mag zijn is wat ik door yoga heb leren ervaren.

Mijn volgende stap was het laten ervaren van yoga door anderen

Al die jaren had yoga zo’n positief effect op mij! Ik wilde graag anderen helpen laten voelen en ervaren wat yoga voor je kan betekenen. Daarom besloot ik zelf de yogadocentenopleiding te volgen. En ik dacht al snel, wat als ik kinderen op jonge leeftijd yoga en mindfulness kan laten ervaren? En tools kan meegeven die zij thuis en op school kunnen gebruiken? Hier kunnen ze hun jonge, maar ook hun verdere leven profijt van hebben.

Tijdens mijn eerste yogalessen die ik gaf op een basisschool en BSO zag ik kinderen die extra aandacht nodig hadden, niet begrepen werden of net iets anders waren dan de rest. Ik ben mij gaan verdiepen in (therapeutische) yoga voor kinderen en volwassenen met een specifieke zorgbehoefte, verstandelijke en lichamelijke beperking, zoals HSP, HB, autisme, ADD/ADHD, Down Syndroom of Cerebrale Parese en rolstoelgebruikers.  

Yogapraktijk OmiYoga - Over Naomi

Mijn wens is om zoveel mogelijk kinderen, tieners en volwassenen kennis te laten maken met yoga

Yoga betekent veel voor mij! En mijn wens is om zoveel mogelijk kinderen, tieners en volwassenen (met en zonder een bepaalde zorgbehoefte) kennis te laten maken met yoga, zodat ze zich bewust mogen worden van hun lichaam, adem en gedachten. En dat ze gaan voelen en accepteren dat wat er is en dat je goed bent zoals je bent en je mag zijn wie je bent!

Hopelijk ontmoeten we elkaar!

Ik geef de yogalessen op een rustige, zachtaardige en toegankelijke manier. Puur vanuit mijn hart en met veel liefde en plezier, zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.

Als ik na mijn yogales de glimlachen en de ontspannen gezichten zie, maakt mijn hart iedere keer weer een sprongetje!

info@omiyoga.nl

06 83 41 99 16

~

Privacyverklaring

h

Algemene voorwaarden

Copyright © 2021 - 2024 YogaPraktijk OmiYoga

Webdesign: A Touch of Spring - colourful websites