de weg naar je Ware Zelf

OmiYoga

Wie ben ik

Mijn naam is Naomi Schillevoort en ik ben gediplomeerd yogadocente. Alweer bijna 20 jaar geleden woonde ik ruim 9 jaar in Zuid-Amerika waar ik met yoga en mediteren in aanraking ben gekomen. Terug in Nederland in 2006 kwam ik in aanraking met Integrale Yoga. Deze yogavorm was anders, dit was puur ervaren en het voelde als thuiskomen. Het was en is nog steeds, de reis van het avontuur van het bewust Zijn. De weg naar mijn ware Zelf!


Ik ben de docentenopleiding gaan volgen zodat ik anderen kon  helpen en leren ervaren wat yoga voor je kan betekenen. Ik wilde het graag doorgeven, dat wat ik zelf had ervaren. Yoga heeft mij op vele momenten in mijn leven geholpen, tijdens een depressie en burn-out, maar ook tijdens en na een gecompliceerde zwangerschap en bevalling. Het heeft mij als HSP  geholpen de stilte en rust in mezelf te vinden en om te leren gaan met alle prikkels en drukte van de huidige maatschappij.


Na jaren yogalessen te hebben gegeven aan volwassenen voelde ik dat ik bij de kinderen 'moest' beginnen! "Wat als ik kinderen al yoga en mindfulness kan laten ervaren en tools kan meegeven die zij thuis en op school kunnen gebruiken en in hun verdere leven....?"

Tijdens de opleiding Integrale Kinderyoga en mijn eerste yogalessen op een basisschool  en BSO wist ik dat ik me verder wilde ontwikkelen en verdiepen. Ik kwam veel kinderen  tegen die extra aandacht nodig hadden.. Mijn wens is om iedere dag zoveel mogelijk kinderen en tieners kennis laten maken met yoga zodat ze zich bewust mogen worden van hun lichaam, hun adem, hun gedachten... en dat ze gaan voelen en accepteren dat wat er is en dat je goed bent zoals je bent!


In 2018 ben ik mij verder gaan specialiseren en verdiepen in yoga voor kinderen en  volwassenen met een specifieke zorgvraag of verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking (zoals Autisme, ADD/ADHD, Down Syndroom of Cerebrale Parese, en rolstoelgebruikers). Ik ben gecertificeerd therapeutisch yogadocente en werk volgens de unieke yogamethode Yoga for the Special Child®.


Momenteel geef ik met heel veel liefde speciale yogalessen aan :

- jongeren met een meervoudige beperking op VSO  Mytylschool De Brug 

- 1 op 1 yoga aan volwassenen met o.a. CP en ASS aan huis en in fysiopraktijk

- 1 op 1 yoga aan kinderen met oa. Down, ASS, ADD, ADHD, HSP zowel thuis als op locatie en in kleine groepjes.


Ik geef regelmatig yogaworkshops aan (jong) volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking bij Stichting Bont, Gemiva en bij Ipse de Bruggen. 


Naast therapeutische yoga geef ik met heel veel plezier yoga&mindfulness lessen op basisscholen, middelbare scholen in de klas. Ook kun je bij mij terecht voor trainingen voor leerkrachten en docenten op scholen voor de training 'Yoga&Mindfulness in de klas'. Na deze (korte) training kun je de volgende dag al gelijk aan de slag in de klas!


Ik geef de yogalessen op een rustige, zachtaardige en toegankelijke manier. Puur vanuit mijn hart en met veel liefde en plezier, zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, zich veilig voelt en zichZelf kan zijn.


Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen én volwassenen de voordelen van yoga en mindfulness te laten ervaren! De glimlach, rust en ontspannen gezichten na de les zien maakt mijn hart iedere keer weer een sprongetje!


Hopelijk ontmoeten we elkaar!