Yoga op school

De missie van Naomi om zoveel mogelijk kinderen yoga te laten ervaren en te voelen wat yoga kan betekenen is al jaren geleden begonnen. Zij is daarom bewust in het onderwijs begonnen met het geven van yoga in 2015. Steeds meer scholen zien het nut in van yoga, mindfulness en meditatie. Niet alleen de basisscholen maar ook op voortgezet onderwijs wordt steeds meer yoga toegepast.

De druk van het prestatiegerichte werken, hoge verwachtingen van school of ouders en de maatschappij samen geeft zelfs aan jongere kinderen spanning en stress. Yoga kan hier uitkomst bieden. In India, waar de oorsprong van yoga ligt, weten ze dit al heel lang. Door studenten, jongeren en kinderen vertrouwd te maken met yoga, komt er rust in hoofd en lijf.

Yoga ontwikkelt zelfvertrouwen, concentratie en studenten, jongeren en kinderen leren te luisteren naar hun lichaam. Ze merken dat hoofd en lichaam op elkaar reageren. Het geeft een positieve bijdrage aan de leerprestaties en de relaties onderling.

Tijdens de yogalessen komen alle elementen van de yoga aan bod. De lessen worden afgestemd op de ontwikkelingsfasen van de kinderen.

Yogapraktijk OmiYoga - Yoga op school in de gymzaal

De lessen bestaan uit

Lichaamsoefeningen

Ademoefeningen

Concentratie- en aandachtsoefeningen

Ontspanningsoefeningen

Bekijk mijn aanbod yoga op school

Yoga op basisscholen

 

Yoga workshops of yoga & mindfulness in de klas.

Clinics tijdens gymlessen of sportdagen. 

LEES VERDER >>

Yoga op middelbare scholen en beroepsonderwijs

Yoga workshops in combinatie met mindfulness voor tieners en jongeren in de klas of gymzaal.

Speciaal voor de jongeren in het eindexamen jaar: Stressbeheersing en Eindexamen yoga!

LEES VERDER >>

Wat anderen zeggen van de…

yogaclinics tijdens de gymles

 

Wij hebben 2 yogaclinics gehad van Naomi voor de groepen 3, 4 en 5! Ik vond het heel goed dat de kinderen hebben geleerd/ervaren wat je kan doen of hoe je tot rust kan komen in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als je boos bent of zenuwachtig bent. Dat was een leermoment die ze gelijk kunnen toevoegen in hun dagelijkse leven.

Naomi straalde heel veel rust uit en bracht de kinderen op hun gemak in de les. Ik vond het een hele fijne ervaring. De groepsleerkrachten waren ook heel positief over de yogaclinics!

Gymdocent Maaike, KBS Albert Schweitzerschool

 

Wij hebben 2 hele leuke yogaclinics voor groep 3 t/m 8 gehad van Naomi.

Erg leuk om weer eens wat anders te doen tijdens de gym en de kinderen yoga te laten ervaren. Heel veel kinderen hadden dit nog nooit gedaan en vonden het een hele leuke en ontspannen les.

Naomi legde alles goed en duidelijk uit en speelt ook echt in op de beleving van de kinderen. De kinderen gingen ontspannen weer terug naar school. 

Gymdocent Daisy, CBS De Ark

yoga & mindfulness lessen in de klas

 

Ik voel een rust na deze les vooral bij mijzelf. Om mijn kinderen zo te zien raakt mij dit. Er keert een rust een sereen gevoel over hen heen die ik een ieder gun. Ik denk dat het soms even fijn is om niets te hoeven en te moeten. 

Leerkracht groep 8, OBS De Akkers

 

Ik voel mij heel, heel, heel fijn in de lessen. Ik verheug mij altijd! U heeft ook heel veel geduld. Dat vind ik super fijn. Dank u wel juf Naomi!

Meisje uit groep 8

 

Ik vind het heel leuk, alles! Ervoor ben ik druk, erna niet meer echt een zen moment. Cijfer = 10. U doet het tof!

Meisje uit groep 8

Ik vind yoga heel fijn en daarom ga ik mijn vader yogales geven en daarom geef ik jou deze tekening.

Meisje uit groep 4 (Plusgroep masterclass hoogbegaafde kinderen)

 

Ik denk dat de yogales goed werkt om de kids hun hoofd even ergens anders te brengen, zodat ze even tot rust kunnen komen. Ik vind ook dat u op een hele goede manier lesgeeft. U wordt niet boos maar wijst ze er wel op als ze iets niet moeten doen.

Stagiair van groep 8

Yogapraktijk OmiYoga - Kidsyoga logo

Naomi is opgeleid en bevoegd om de speciale methode ‘Yoga & Mindfulness in de klas’ te geven en is bevoegd trainer om deze methode op school te geven.

info@omiyoga.nl

06 83 41 99 16

~

Privacyverklaring

h

Algemene voorwaarden

Copyright © 2021 - 2024 YogaPraktijk OmiYoga

Webdesign: A Touch of Spring - colourful websites