de weg naar je Ware Zelf

OmiYoga

Overzicht yogalessen

Peuter- en kleuteryoga

Kinderyoga

Tieneryoga

Yoga voor volwassenen

Privélessen

Integrale yoga voor volwassenen is toegankelijke yoga voor jong en oud 


De yogales bestaat uit een aantal vaste elementen:


Hatha Yoga: het aannemen van lichaamshoudingen. Je bereidt je voor op de houding en gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Je wordt je bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking. Het resultaat van Hatha yoga is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

Pranayama: ademoefeningen voor het verbeteren en beheersen van de ademhaling. Prana is levenskracht.

Ontspanning: tijdens de ontspanningsoefeningen wordt je bewust van spanning in verschillende delen van je wezen. Het bewust worden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie: het stil maken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de meditatie kom je in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. Je voelt een druk in het hoofd, die in de Integrale Yoga wordt omschreven als “de kracht van boven” of Universele kracht. Je komt in aanraking met het bewustzijn, dat ook een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is de hele betekenis van het Yogisch bewustzijn. 


Heb je vragen over de yogalessen? Mail dan naar [email protected]

×
Heb je weinig tijd maar wel behoefte aan een rustmomentje?
Schrijf je dan nu in en ontvang gratis een korte ontspanningsoefening.

Hiermee geef je gelijk toestemming om 1 x per 6 weken mijn inspiratiemail te ontvangen.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.